Dolby betekent letterlijk ruis onderdrukking. De voorstelling speelt met het gevoel dat je kan overvallen als je stilstaat in een menigte. Je oog zoekt houvast, maar alles blijft in continue beweging. Op zo'n moment zou je je willen afsluiten van alle ruis om je heen maar de menigte stuurt je weer voort. Mensen vormen onze omgeving. We zoeken elkaar op, om ons vervolgens te willen onderscheiden. Met al ons onvermogen proberen we ons te verhouden tot de explosieve en onvoorspelbare wereld.

In de voorstellingen van Nanine Linning staat de mens centraal. In haar eerdere werk Bacon zette zij de primaire mens neer, dierlijk en instinctief. De voorstelling Cry Love ging over de mens als mens met zijn emoties, verlangens en kwetsbaarheid. Met de multidisciplinaire voorstelling Dolby gaat zij nog een stap verder en zij zet de mens in een omgeving. De dansers worden letterlijk blootgesteld aan een steeds veranderende omgeving. Met alle risico’s en gevaren van dien leidt dit tot een onvoorspelbare en dynamische voorstelling. 

DOLBY OP DE PARADE EN LOWLANDS
In de zomer van 2010 ging er een verkorte versie van Dolby van start. Linning bewerkte de originele versie van Dolby naar een verkorte versie van 25 minuten. Deze versie van Dolby speelde op festival de Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam en daarnaast op het muziekfestival Lowlands.
Uit 75 theater, dans en muziekvoorstellingen (oa Anouk van Dijk, Orkater, Toneelgroep Oostpool, Sanne Vogel, Carver) werd Dolby bekroond met ‘De Mus’, de prijs voor de meest veelbelovende voorstelling van Festival de Parade 2010. De Mus werd tijdens het afsluitende  gala aan het team van Dolby uitgereikt door regisseur Pieter Kramer.

Uit het juryrapport: ‘Door de fysieke interactie tussen de spelers en het enorme hoge tempo van deze enerverende voorstelling, krijgt het publiek geen seconde de tijd om af te dwalen naar andere gedachten. Het voor het publiek herkenbare aantrekken en afstoten van de spelers onderling, maakt dat je je naast fysiek ook gevoelsmatig dichtbij de spelers voelt. Zo dicht dat de tranen je in de ogen springen. Zelden is er op de Parade een voorstelling geweest die voor de toeschouwer zo’n confronterende werking had op allerlei vlakken.’

Al vanaf het begin van de speelperiode was Dolby een absolute publieksfavoriet op de Parade. Staande ovaties volgden elkaar op. De Parade werd in totaal door 258.000 mensen bezocht.