Na de succesvolle dansvoorstelling Synthetic Twin uit 2009 en haar dansopera Madama Butterfly van Puccini in 2010, gaat Linning met haar Duitse dansgezelschap nog een stap verder in haar multidisciplinaire werkwijze. REQUIEM is een zinderende cross over tussen een beeldende kunst expositie, een live concert en een dansvoorstelling.
In Requiem wordt het publiek ondergedompeld in een Linningwereld waarin de zintuigen bekoord worden door esthetische, fantasievolle beelden, dynamische en poëtische livemuziek en enerverende, energieke dans. Voor het toneelbeeld, de kostuums en de sculpturen werkt Linning samen met de beeldend kunstenaars Michel Vanderheyden van Tinteren & Roel Moonen die als duo hun werk presenteren onder de naam Les Deux Garçons.

Linning gaat in Requiem op zoek naar het aardse paradijs, waarbij ze zich niet zoals gebruikelijk bij een requiem alleen focust op het verdriet om de dood, maar juist op het vieren van het leven, op de levenspassie die vrij komt als men zich bewust is van zijn vergankelijkheid. Deze tweedeling wordt gespiegeld in de structuur van de avond: Requiem is een tweeluik bestaande uit een tentoonstelling en een dansconcert. Het eerste deel kan gezien worden als een tentoonstelling. Hier breekt Linning met de theatercode van een donkere publieksruimte van waaruit de dansers op het toneel worden gadegeslagen. Het publiek wordt uitgenodigd over het toneel te lopen tussen de dansers die in een dertiental levende sculpturen performen en met het publiek interacteren. Voor de fantasierijke figuren liet Linning zich inspireren door de beeldenrijkdom van oerwezens uit de Griekse en Romeinse mythologie tot en met absurde en surrealistische beelden van het kunstenaarsduo Les Deux Garçons. In het tweede deel komt de  wereld uit het eerste deel tot leven en begeeft het publiek zich naar zijn stoel. Linning ensceneert op het live uitgevoerde wonderschone Requiem van Fauré een ruimtelijke en bruisende choreografie voor 22 dansers, een bariton, een sopraan en 23 koorzangers. Live videoprojectie en de nieuwe elektronische compositie met live orkest en koor van Michiel Jansen versmelten in een overweldigend, visueel en emotionerend dansconcert.